Sneijder moet op zoek naar zijn vijfde club. © Pro Shots

Wesley Sneijder staat niet langer onder contract bij de Turkse topclub Galatasaray. Op de website van de Turkse topclub wordt vrijdag bekend gemaakt dat het contract tussen de twee partijen is opgezegd. Een uitleg ontbreekt in dit statement ontbreekt, maar het was geen geheim dat trainer Igor Tudor geen plek zag weggelegd voor Sneijder.

Zodoende komt er een einde aan een periode van viereneenhalf jaar waarin Sneijder tweemaal kampioen werd en driemaal de beker won. De oud-Ajacied scoorde in 123 competitiewedstrijden 35 keer en werd door bondscoach Dick Advocaat zelf nog gebombardeerd tot beste speler van het afgelopen seizoen in Turkije.

Het is niet de eerste keer dat de aanvallende middenvelder na een conflict vertrekt. Ook bij zijn transfer van Internazionale naar Galatasaray in 2013 trok Sneijder de deur ontevreden achter zich dicht.

Over een volgende bestemming van de recordinternational is nog niets bekend, al liet Sneijder in het verleden weten graag nog eens in Amerika te spelen. Dit, mede om het feit dat echtgenote Yolanthe Sneijder-Cabau een carrière als actrice in het buitenland ambieert.  

Reacties