Frenkie de Jong is gevleid door complimenten van de supporters. © Pro Shots

Middenvelder Frenkie de Jong windt er geen doekjes om: in gesprek met AT5 geeft hij aan dit seizoen nog een basisplaats te willen veroveren: “Het ligt aan jezelf. Je moet gewoon zorgen dat je beter bent dan de anderen.”

In datzelfde interview reageert hij op de lovende kritieken van supporters op zijn Instagram: “Natuurlijk mooi dat mensen vinden dat je een basisplaats moet hebben, maar uiteindelijk is het belangrijkste dat de trainer ook ziet dat je in basis moet.”

De route naar een basisplaats lijkt De Jong al bedacht te hebben. “Daarvoor moet ik goed trainen en als ik in mag vallen moet ik goed spelen en als ik met Jong mag spelen moet ik ook goed spelen”. Maar hoe lang het duurt voordat deze weg is afgelegd is nog onduidelijk: “Wanneer dat is, is moeilijk te bepalen. Ik wil wel dit seizoen een basisplaats veroveren. Het moet niet nog drie jaar gaan duren.”

Gevraagd naar zijn wensen dit jaar is hij duidelijk. Het liefst ziet hij Ajax, met basisspeler De Jong, de titel, de KNVB Beker en de Europa League winnen. 

Reacties