Het beeld van blije spelers en supporters verveelt nooit! © Pro Shots

De geschiedenis leert dat PEC-uit voor Ajax helemaal niet zo'n simpele opdracht is. De laatste vijf potjes tegen de ploeg uit Zwolle werden niet gewonnen en dan vrees je toch een beetje, kort na een Europese uitwedstrijd. En nog in de regen ook. Gelukkig blijkt die vrees ongegrond: 0-2-winst!

De score had, zoals we allemaal weten, eigenlijk een stuk hoger moeten zijn. Viktor Fischer weet dat ook. Hij vindt het 'kutvragen' als er wordt geïnformeerd waarom hij slecht speelt, maar nu zijn die vervelende vragen toch echt terecht. Moet je die bal maar erin schieten...

Amin Younes doet dat wel. Net als Thulani Serero. En zo komt het alsnog goed. Twee doelpunten zijn genoeg om PEC opzij te zetten. PEC was niet zo goed als de laatste jaren, Ajax was absoluut beter dan bijvoorbeeld vorig seizoen. En zo wordt het abonnement op de koppositie weer een weekje verlengd.

Het optreden van het uitvak mag er ook zijn. De blijdschap in Glasgow was al groot. We hoorden sommigen zelfs zeggen dat de vreugde 'te groot' was. Maar je merkt dat er vandaag, in de hoek, een andere sfeer hing. We proeven weer een beetje optimisme. En we zien best leuk veldspel. Hopelijk kunnen we bovenstaande volgende week herhalen.

De foto's zijn van De Brouwer en Pro Shots.

Oh ja, wie is jouw Ajacied van de wedstrijd? Donny van de Beek mag debuteren, Joël Veltman ruimt achterin alle rommel op en Younes maakt voorin het verschil. De keuze is niet reuze, maar keuze is positief. Je kunt hier je stem indienen!

Reacties