De spelers van Feyenoord dragen shirts ter ere van Nouri. © Pro Shots

De situatie rond Appie Nouri houdt niet alleen Amsterdam bezig, maar het hele land. En dan met name voetbalclubs en hun supporters. Er waren zaterdag tijdens diverse oefenduels, verspreid door het land, verschillende eerbetonen aan de middenvelder van Ajax te zien.

We zitten middenin de periode dat supporters nieuwe shirtjes kopen van hun club. En het gebeurt verrassend vaak dat achterop de naam Nouri wordt bedrukt, in combinatie met rugnummer 34. Alleen al in de fanshop van Feyenoord schijnt dit tientallen keren te zijn gebeurd.

Het is hartverwarmend om de steun op de velden te zien. Alleen is het wel jammer dat er zoiets tragisch voor nodig is om deze mate van saamhorigheid te bereiken. Onze blogger Floris Roos schreef er voor het weekeinde al een stukje over.

Desondanks blijft het verrassend en mooi om te zien wat de verschrikkelijke gebeurtenissen rond Nouri allemaal hebben losgemaakt. We stelden een overzichtje samen op basis van foto's van Pro Shots. FC Utrecht en PSV ontbreken in dit overzicht. Klik hier om hun eerbetoon te bekijken.

Reacties