Er is een kwartet hijskranen nodig om het spant op zijn plek te krijgen. © Ajax Life

Er wordt deze zomer weliswaar niet gevoetbald in de Johan Cruijff Arena, er is nog altijd voldoende activiteit in en rond het stadion. Binnen worden rode stoeltjes geplaatst, buiten wordt druk verbouwd. We hebben wat nieuwe foto’s.

Er is sinds de laatste update een spant geplaatst en inmiddels gelast. Zo’n spant is goed voor een gewicht van maar liefst 23 ton. Het spant is daarna gelast aan de onderliggende balk.

Het spant heeft in de bouwkunde als functie het dragen van de dakconstructie. Bovenop dit spant worden de ontvangstruimtes van de eerste ring en de omloop van de tweede ring gebouwd.

Als je deze impressie erbij pakt, zie je dat de onderste palen – zeg maar die in V-vorm, nu zijn geplaatst rondom de weg. Deze palen bieden ondersteuning aan de uitbreiding die erboven wordt gerealiseerd.

Ondanks de verbouwing staan er ook weer activiteiten binnen de Arena voor de deur. Zo komt U2 optreden en speelt Ajax tegen OGC Nice. Er worden spoedig trappen geplaatst die bij deze evenementen als nooduitgang dienen. Daarna gaat de verbouwing weer verder.

Overigens is er binnen ook van alles gaande. Klik hier maar eens. De foto’s in deze update zijn ons toegestuurd door Marcel Besselsen van Oostingh Staalbouw.

Reacties