Er wordt groots uitgepakt om de Ajacieden op beeld te krijgen. © Pro Shots

Ajax is hot! Het was enige tijd geleden nog Borussia Dortmund dat hip was onder de voetbalhipster, maar die hopen nu allemaal dat de Ajacieden de Europa League winnen. In aanloop naar de finale kwam er veel internationale pers kijken bij de training van Ajax.

De poort van De Toekomst zwaaide open voor de vele buitenlandse journalisten die een voorbeschouwing op de eindstrijd in elkaar willen knutselen. Manchester United trekt wellicht nog veel meer belangstelling, maar zonder tegenstander geen finale.

Het verhaal van het teruggekeerde Ajax is natuurlijk net zo interessant. En misschien zelfs wel leuker. Een groep jonge talenten die de ene na de andere leuke wedstrijd speelt en ook nog goede resultaten neerzet. Wie wil daar nou geen verslag van doen?

Op die vraag valt serieus moeilijk antwoord te geven, aangezien er journalisten uit alle windstreken van de partij waren in Amsterdam. Tel daar de Nederlandse pers bij op en het resultaat is een overvol jeugdcomplex. Mooie dingen!

De foto’s zijn van Pro Shots. Dit is trouwens niet ons enige fotoverslag van de dag, want even verderop melden Ajacieden zich bij de stadionkassa’s om hun echte, kartonnen kaartje voor de finale op te halen. Klik hier om die plaatjes te kijken.

Reacties