Het is nog steeds nauwelijks voor te stellen... © Pro Shots

Trams reden niet meer, bussen moesten omrijden en tranen vloeiden. Ajacieden met en zonder voetbaltalent kwamen vrijdag samen in Geuzenveld om te respect te betuigen aan Appie Nouri. Nouri is overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam, waar hij ligt met ernstige hersenschade.

Diverse groeperingen hadden een oproep gedaan om vrijdag samen te komen op het trapveldje waar Nouri opgroeide. Toevallig ligt dat trapveldje vlakbij zijn huis, vandaar dat de enkele duizenden supporters ook voor de deur stonden bij de familie Nouri.

De familie Nouri had overigens ingestemd met het eerbetoon aan hun zoon. De kans dat Appie nog herstelt, is nihil. Zijn naasten houden hoop en vroegen om niet te stoppen met de smeekgebeden. Precies dat is wat er vrijdag in Geuzenveld gebeurde.

De voltallige selectie van Ajax was present, net als spelers die vroeger het rood-witte shirt droegen en/of in de jeugd spelen. De foto's van de gezichten van de spelers doen pijn om naar te kijken, nog het meest wanneer je Donny van de Beek ziet treuren om zijn broer.

De foto's zijn van Pro Shots.

Reacties