We krijgen er geen genoeg van dat Ajax terugkeert op heilige grond. © De Brouwer

Hoeveel zin kun je hebben in een simpel oefenpotje? Nou, heel veel zin! En al helemaal wanneer dit oefenpotje wordt gespeeld in het Olympisch Stadion! Veel Ajacieden beleefden vrijdag een trip down memory lane en daardoor deed de uitslag tegen Anderlecht (1-3) er eventjes niet toe.

De topavond was natuurlijk helemaal compleet geweest als Ajax wel had gewonnen, maar daarvoor mankeert er momenteel nog net even iets te veel. Er zijn wat pijntjes, de conditie is nog niet top en een vijftal spelers dat in actie kwam, ontbeert simpelweg ritme.

Het is ook veel fijner om over twee weken een Europese thuiswedstrijd te winnen dan een duel op heilige grond, waarin verder niets op het spel stond. We moeten andere dingen onthouden van de vrijdag waar Ajax het Olympisch Stadion weer eens aandeed.

Laten we terugdenken aan de mooie momenten die we hier vroeger hebben beleefd. Herinneringen aan pislucht, ouderwets juichen en het vieren van successen. Het belang hiervan moet bovendien worden doorgegeven aan een volgende generatie. Gelukkig gebeurde dat vrijdag volop!

Tijd voor fijne foto's van de avond waarop Ajax nog eens in het Olympisch Stadion voetbalde! Mag dit vaker, alsjeblieft?! De platen zijn van Pro Shots en de Brouwer.

Reacties