Neres is tot dusver de meest waardevolle speler van de eredivisie. © Pro Shots

Op een of andere manier speelt Ajax nooit leuke potjes tegen Excelsior. Er zit altijd een bijsmaak aan vast en het gaat nooit eens gemakkelijk. Deze doordeweekse 3-1 vertelt ook niet direct het hele verhaal. Misschien wordt het verhaal wel pas zondag verteld.

Ajax werkte best een aardige eerste helft af en had meer verdiend dan een doelpuntje. Precies toen het moment zich aandiende om Excelsior op de rug te leggen, raakte Max Wöber geblesseerd en Ajax van de leg. Er was even tijd nodig om de puzzel opnieuw te leggen.

Die periode van vijf minuten kwam de Ajacieden bijna duur te staan. Wöber ligt er een tijdje uit, maar Joel Veltman pakte geel en is geschorst bovendien, terwijl Excelsior ook nog eens langszij kwam uit de vrije trap die volgde.

De 45 minuten van de tweede helft werden weer eens heel belangrijk. Gelukkig deed Ajax wat je mag verwachten en zette het Excelsior opzij, maar gemakkelijk ging het zeker niet. Misschien was dat ergens maar goed ook.

Wisselvalligheid kenmerkt Ajax en als het allemaal crescendo was gegaan, kon je er donder op zeggen dat dit zondag niet het geval is. Het kan nu ook zomaar nog goed uitpakken, als het tenminste lukt om een verdediging samen te stellen!

De foto’s zijn van de Brouwer en Pro Shots.

Als je klaar bent met foto’s kijken, breng dan je stem uit op de Ajacied van de Wedstrijd. We gokken zomaar dat het Ziyech wordt, maar een stem op Dijks sluiten we ook niet uit om diverse redenen. Hoe dan ook, je stem uitbrengen doe je op onze wedstrijdpagina!

Reacties