Juist als we er eens goed voor gaan zitten, stelt Ajax een beetje teleur. © De Brouwer

Voor de verandering liep het dit keer goed af voor Ajax. Maar vraag niet hoe. Het liep bijna voor de derde keer in de valkuil van FC Twente. Een gemakkelijk gegeven strafschop zorgde er dit keer voor dat Ajax aan de goede kant van de score bleef. Het bleef 2-1 en Ajax mag blijven hopen.

We mogen blijven hopen, hoe klein de kans ook is, maar we mogen dit weekeinde even geen kritiek uiten op het spel van PSV. Daarvoor is het toch echt veel te mager wat Ajax onder Erik ten Hag op de mat legt. Het spel is nog veel te stroperig, zoals hij het zelf noemt.

En het begon nog wel zo leuk! Ajax opende met een kwartiertje leuk voetbal en in die fase had het zomaar 3-0 kunnen staan. Helaas waren diverse goede kansen niet aan Donny van de Beek besteedt en dat kwam bijna nog duur te staan. 

Gelukkig liep het allemaal goed af, mede door ingrijpen van Ten Hag. Maar Twente-thuis leverde behalve drie punten ook weer een heleboel vraagtekens op. En daar kunnen we prima zonder. Op naar Zwolle dus maar, in de hoop dat er tijdens PEC-uit vraagtekens weg gevoetbald kunnen worden...

De foto's zijn van Pro Shots en de Brouwer.

Als je klaar bent met foto's kijken, mag je je stem uitbrengen op de Ajacied van de Wedstrijd. Al was Twente-thuis niet echt een succesnummer, we kunnen het ook wel begrijpen als je een keertje overslaat. Hoe dan ook, als je wilt stemmen, kun je terecht op onze speciale wedstrijdpagina.

Reacties