Het is fijn om te zien dat de spelers onderling zo blij met elkaar zijn! © Pro Shots

Voor de derde keer op rij binnen een kalenderjaar wint Ajax met 3-1 van Willem II. Dit keer kwam de winst wel zeer moeizaam tot stand. Misschien is het maar goed dat de Tilburgers de score wisten te openen, want Ajax ging er beter van spelen. En als Ajax goed speelt, is het ook direct leuk!

We zijn het er met z'n allen over eens dat Ajax geen geweldige wedstrijd speelde, maar grote kans dat de drie doelpunten stuk voor stuk de compilatie aan het einde van het seizoen halen. De goals waren namelijk echt van grote schoonheid. Tot drie keer toe viel er iets te genieten.

De gelijkmaker van Justin Kluivert sprak voor zich, de assist van David Neres op Kasper Dolberg was fantastisch en ook het aangeven van Siem de Jong mocht er zijn. Dan is de samenvatting goed gevuld, zullen we maar zeggen.

De samenvatting kon ook wel een beetje opvulling gebruiken, want na een goede start zakte het spel van Ajax ver weg. Gelukkig heeft Michael Reiziger een goede hand van wisselen – Siem voor Dijks bleek een gouden greep – en draaide het spelbeeld vrijwel direct weer om.

De foto's zijn van de Brouwer en Pro Shots.

Als je klaar bent met foto's kijken, is het tijd om voor het laatst dit kalenderjaar te stemmen op de Ajacied van de Wedstrijd. Valt de keuze op Kluivert of Neres, of ga je misschien toch voor Ziyech? Stemmen doe je op onze speciale wedstrijdpagina!

Reacties