Als het echt moet, kun je er van op aan dat Huntelaar raak schiet! © Pro Shots

Je kijkt er iedere keer met spanning naar uit en telkens vraag je je weer af waarom. Ajax wint nu eenmaal meer klassiekers dan het verliest. Zeges van Feyenoord zijn schaars, Ajax rijgt ze nog net niet aaneen. Het is anno 2017 opnieuw raak, vier keer maar liefst. Een heerlijke overwinning!

Je kunt er van alles van vinden. Het spel was niet altijd even goed, er werd nogal eens een beetje slordig gepasst en Feyenoord kwam een kwartiertje terug in de wedstrijd. Maar zullen we dat even voor later bewaren? De eerste momenten na een gewonnen klassieker staan in het teken van genieten.

Genieten is eigenlijk precies wat we al het hele weekeinde doen. Van de laatste training tot de zege van Ajax onder 19 in de mini-klassieker en van het uitzwaaien tot het ontvangen van de winnaars. Tussendoor ging de selectie even heen en weer naar de thuishaven van Feyenoord.

Het werd een leuk tripje met vier doelpunten, een gestopte penalty en een heleboel frustraties op de tribunes. Die frustraties zie je ook terug in ons fotoverslag, omdat er nou eenmaal precies voor de volle tribunes wordt gejuicht. Ook in dit verslag staan weer foto's die je ieder jaar tegenkomt.

De foto's zijn van de Brouwer en Pro Shots.

Als je klaar bent met foto's kijken, wacht je nog een moeilijke keuze. Wie wordt na deze klassieker Ajacied van de Wedstrijd? Onana, Huntelaar, Ziyech of Neres? Misschien zijn er nog wel meer kanshebbers. Stemmen doe je via onze speciale wedstrijdpagina!

Reacties