Onana beeldt uit hoe hopeloos iedere Ajacied zich voelt... © Pro Shots

Alles waar je als Ajacied voor vreesde, is zondag waarheid geworden. De grote woorden in aanloop naar PSV-uit werden geen moment waargemaakt en het feestje werd er voor de gemiddelde PSV'er eigenlijk alleen maar leuker op. Een rampseizoen voor Ajax beleefde zijn toppunt.

Een bezoek aan PSV is voor Ajax meestal al niet gemakkelijk en als de lampenclub dan ook nog eens in goede vorm verkeert... Dan wordt het helemaal een moeilijke opgave. Zeker als Ajax weer eens op het punt staat zichzelf in een nieuwe crisis te storten.

Het was in sportief opzicht negentig minuten lang crisis, want het leek helemaal nergens naar in het Philips Stadion. Je voelde dat PSV op alle fronten beter was en het was slechts een kwestie van tijd voordat het krachtsverschil ook op het scorebord zichtbaar werd.

Helaas was het krachtsverschil nogal groot en werd ook dat zichtbaar. Toch was dat niet het dieptepunt van de middag. Dat volgde pas kort na de 3-0, toen er vanuit het uitvak fakkels naar beneden werden gegooid in vakken vol PSV-supporters. Zo'n belachelijke actie valt gewoon niet goed te praten.

De foto's zijn van de Brouwer en Pro Shots.

Reacties