Ajax ligt niet op schema. Helemaal niet op schema... © Pro Shots

Valt er iets positiefs te melden over Ajax - Fenerbahçe? Nee... Hebben we toch maar een fotoverslag in elkaar geschroefd? Euhm, ja. Het lijkt er wel op. Het is een beetje gek, maar voor ongeveer de achtste keer dit seizoen had Ajax uitgerekend tijdens een Europese wedstrijd een offday.

Het zat niet alleen tegen bij de Ajacieden op het veld. Het was al een hele klus om in de buurt van de Amsterdam Arena te geraken. Files op de ringweg, uitgevallen treinen en dan was de aftrap ook nog eens om 19.00 uur.

Op zich is dat net aan te doen, behalve als de controles ook nog eens worden verscherpt vanwege de vele Turkse supporters met kaartjes voor thuisvakken. Daarmee zijn de lege stoeltjes richting het eerste fluitsignaal verklaard, nu de rest nog... Hmm, nou. Eigenlijk valt wat we tijdens Ajax - Fener hebben gezien niet te verklaren.

Het is Ajax in twee wedstrijden tegen de nummer twee van Turkije niet gelukt om een serieus, uitgespeelde kans te creëren. Dan mag je eigenlijk niets zeggen. Des te pijnlijker is het dat je afhankelijk bent geworden van Molde FK. Als de Noren goede zin hebben en winnen van Fenerbahçe, maakt Ajax nog kans. Anders lijkt het over. Stiekem gaat dat nergens over...

De foto's zijn van de Brouwer en Pro Shots

Psst, de stembussen zijn ook na Ajax - Fenerbahçe weer geopend. Eens zien hoeveel van jullie bepalen dat positieve uitzondering Kenny Tete de Ajacied van de wedstrijd gaat worden. We zijn eens benieuwd!

Reacties