Fijne juichplaten, tegen PSV nog wel, precies op het goede moment! © De Brouwer

Dit is dus precies zoals je wilt dat Ajax - PSV verloopt. Als je het vooraf kunt uittekenen, kom je uit op het scenario dat zich in de Johan Cruijff Arena ontvouwde. Het zou alleen nog veel fijner zijn als Ajax hier structureel in slaagt en niet alleen als de nood aan de man is. Het werd maar liefst 3-0!

De Ajacieden streden voor hun laatste kans tegen de koploper, die al een tijdje boven zijn stand leefde. Dat laatste werd eens te meer duidelijk in de Johan Cruijff Arena. Zelfs een portie geluk kon PSV niet meer redden en dat had alles te maken met het goede optreden van de ploeg van Marcel Keizer.

Ajax bleef maar aan de poort rommelen en als je dan zelf een keertje nul komma niets weggeeft, is het een kwestie van tijd voordat de bal een keer binnenvalt. Het duurde uiteindelijk een uurtje voor het raak was, maar toen was het ook gelijk drie keer raak binnen een kwartier. En beslist bovendien!

De poort stond wagenwijd open bij PSV en daar maakte Ajax dankbaar gebruik van. Precies zoals je het graag ziet, precies zoals je het graag wilt. Wat een verschil met vorige week! Als de ploeg dit toch eens vaker op belangrijke momenten kon opbrengen, dan was het verschil nooit tien punten geweest. En waarschijnlijk ook geen zeven.

De foto's zijn van de Brouwer en Pro Shots.

Als je klaar bent met foto's kijken, breng dan je stem uit op onze verkiezing Ajacied van de Wedstrijd! Er is keuze genoeg. Wij nomineren Frenkie, Lasse, Neres en Wöber, maar het is aan jou om te beslissen. Stemmen doe je op onze speciale wedstrijdpagina!

Reacties