Je ziet het goed: Onana zet de aanval in op Huntelaar! © De Brouwer

Het is tijdens de voorbereiding altijd erg moeilijk inschatten hoe Ajax ervoor staat. Het oefenpotje in Hattem, met de grote namen, maakt duidelijk dat er heus wel voetbal in de ploeg zit, maar ook dat diverse internationals best bruikbaar zijn. De Ajacieden blijven dan ook steken op 1-1.

Ajax bereidt zich deze zomer in de hoogste versnelling voor op het nieuwe seizoen, maar het is de vraag of al plankgas kan worden gegeven. Er zijn blessures, afwezigen en transfers die nog moeten worden afgerond.

Het basiselftal kan er straks tegen Sturm Graz wel eens heel anders uitzien dan tegen FC Steaua. De club uit Boekarest heeft een turbulente tijd achter de rug, maar acteert nog altijd op het Europese niveau en dus is een gelijkspel met het betere van het spel voor Ajax ook weer niet zo gek.

Toch hoop je stiekem op een overwinning, al is het maar omdat winst tegen een serieuze club nog altijd ontbreekt. Het komt er op het terrein van de plaatselijke VV uit Hattem helaas niet van. Nog even geduld, er wordt gesleuteld. Als er wordt gewonnen van Sturm Graz is een remise tijdens een oefenpotje alweer snel vergeten.

De foto's zijn van de Brouwer en Pro Shots.

Reacties