Neres zorgt binnen en buiten de lijnen voor een vrolijke noot. © Pro Shots

Ajax en eigen doelpunten is altijd wel een goede combinatie. Maar twee eigen doelpunten die een wedstrijd beslissen? Dat gebeurt lang niet altijd. Behalve bij Ajax - Sparta. Dan wint Ajax met 4-0, terwijl het zelf slechts twee keer scoort. Zo gaan die dingen.

De avond van Sparta-thuis gaat de boeken in als de avond van de applausminuut voor Eberhard van der Laan. De overleden burgemeester werd voor de aftrap herdacht. Er was goede hoop om daarna eens flink te juichen, maar het geduld van de Ajacieden op de tribunes werd op de proef gesteld.

Gelukkig waren er wat Spartanen bereid om te helpen. Als Ajax zelf zijn kansen niet afmaakt, kun je dus altijd nog terugvallen op de tegenstanders. Dat Neres en Ziyech vervolgens ook scoorden, was leuk. Minder leuk was de gemiste strafschop van Dolberg.

Al met al werd het zo nog best een prima avondje. Vier keer juichen voor Ajax en een paar plekjes naar boven op de ranglijst. Als Marcel Keizer en co deze stijgende lijn weten vast te houden, kan het wat worden. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Eerst foto's kijken, gemaakt door de Brouwer en Pro Shots.

Als je klaar bent met he checken van ons fotoverslag, laat dan even je hersenen kraken. Wie vond jij de Ajacied van de Wedstrijd, op basis van Sparta-thuis? Laat het ons weten en breng je stem uit! Dat kun je doen op onze speciale wedstrijdpagina. Wij verdelen vervolgens de punten.

Reacties