Schöne sleept Ajax in veilige haven, drie punten op zak! © Sjoerd Tullenaar

Pfoe, het was deze zomer nog niet echt leuk om Ajacied te zijn. Maar gelukkig is de langverwachte eerste overwinning van het seizoen tenminste een feit. Ajax zette FC Groningen met 3-1 opzij en dat is nu reden voor een lach, maar er zijn ook zorgen.

Je merkt aan alles dat het Ajax van vandaag niet het Ajax van gisteren is. We bedoelen met ‘gisteren’ uiteraard vorig seizoen. Het spel is in deze fase van het jaar misschien zelfs wel beter, maar hoeveel rek zit hier in? Dat is nog maar zeer de vraag.

Ajax speelde zondag best onderhoudend, maar het ging alle kanten op. Soms was het goed, soms was het slecht, soms zit het ertussenin. Het had zijn weerslag op het sfeertje in de Johan Cruijff Arena. Je weet gewoon niet zo goed wat je kunt verwachten.

Laten we hopen dat een beetje tijd Ajax goed doet en dat het spelniveau alleen maar hoger wordt. De foto’s zijn van Pro Shots en Sjoerd Tullenaar.

Dan is er nog de Ajacied van de Wedstrijd. In het stadion werd plots de naam van Nick Viergever omgeroepen, tot ieders verbazing. Ben jij het niet eens met zijn verkiezing? Bezoek dan onze speciale wedstrijdpagina en breng je stem uit! Wij regelen de rest.

Reacties