Zie hier het decor voor de return tussen Schalke 04 en Ajax. © Ajax Images

Het was bijna nergens aan te merken dat Ajax zich woensdag in Gelsenkirchen voorbereidde op zijn belangrijkste Europese potje in twintig jaar tijd. De deur naar de halve finales staat wijd open, maar om eerlijk te zijn? We hebben zelden zo'n saaie laatste training gezien als in de Veltins Arena.

Ajax is een van de weinige clubs die zijn supporters uitnodigt om voor een Europees potje naar de volledige training te kijken, maar de ligging van Gelsenkirchen maakt dat verreweg het grootste deel van het uitvak donderdag pas afreist. De stad is verder ook niet spannend, dus groot gelijk.

Ook aan de oefensessie zelf merkte je niet dat de spanning erop staat, in aanloop naar Schalke 04 - Ajax. Er werden leuke positiespelletjes gedaan, het afwerken op doel zag er soms best aardig uit. Weten jullie wat er vooral opviel? Hoe ontspannen het was! Er werd gegrapt, gelachen en gezocht naar verloren ballen.

Hopelijk hebben de 2700 Ajacieden in het uitvak plus de elf op het veld donderdag alle reden voor lachende gezichten. Plus een afterparty. Dan staat Ajax namelijk definitief in de halve finales van de Europa League. Maar we zijn gewaarschuwd: het blijven Duitsers, er is nog niets beslist. Scherpte is geboden!

De foto' zijn van Ajax Images.

Reacties