Oliseh had bij Ajax het gevoel dat-ie iedere dag naar school ging. © Pro Shots

Het was misschien wel de opvallendste transfer van deze winterstop. Ex-Ajacied Sunday Oliseh (42) werd aangesteld bij Jupiler League-club Fortuna Sittard. De voormalig publiekslieveling is Ajax nog niet vergeten en heeft zijn trainerscarrière naar eigen zeggen aan zijn oude cluppie te danken.

Nee, logisch was de aanstelling van Oliseh bij Fortuna allerminst. De ex-verdediger was vorig jaar nog bondscoach van Nigeria, een land met ruim 170(!) miljoen inwoners. Om dan vervolgens in Sittard te belanden lijkt niet logisch, maar Oliseh zelf ziet dat anders.

“Er lagen aanbiedingen van clubs uit verre landen, maar ik wilde liever niet met mijn gezin verhuizen uit België,” zegt hij in een interview met Voetbal International. “Dus ik ben gaan bellen met clubs op rijafstand, waarvan je kon inschatten dat ze op zoek waren naar een nieuwe trainer. Bij Fortuna Sittard was er meteen een wederzijds goed gevoel. Volgens mij waren ze bij Fortuna wel verbaasd.”

Het had overigens weinig gescheeld of Oliseh was nu jeugdtrainer van Ajax geweest. De Nigeriaan liep zo’n zes jaar geleden stage in Amsterdam en het was een logische stap om ook jeugdtrainer te worden op De Toekomst. Door familieomstandigheden kwam het daar echter niet van.

Oliseh: “Het leek me geweldig om in de opleiding van Ajax aan de slag te gaan, maar het moment was voor mij niet goed. Voetbal is ontzettend belangrijk in mijn leven, maar mijn familie is het allerbelangrijkst.”

Toch zegt Oliseh veel te hebben gehad aan zijn tijd bij Ajax. “De periode bij Ajax is cruciaal voor mij geweest. Ik had iedere dag het gevoel dat ik naar school ging, zó veel heb ik in die tijd geleerd. Bij Ajax is de trainer in mij tot leven gewekt.”

Reacties