City-uit was het debuut in de Champions League voor Viktor Fischer, maar de jonge Deen was vooral teleurgesteld na die wedstrijd. Nu, na zijn eerste basisplaats in de eredivisie, is Fischer een stuk vrolijker. En dat mag ook wel na twee goals en een assist.

Vetrouwen
Fischer speelde een belangrijke rol tijdens Zwolle-uit en dat is iets waar hij heel erg blij mee is. Hier doet hij het voor. Hier heeft hij hard voor gewerkt in wedstrijden, op de trainingen en in het krachthonk. "Ik vind het alleen maar mooi dat ik belangrijk was. Maar het gaat er om dat ik het nu ook in andere wedstrijden laat zien. Dit moet pas een begin zijn," vertelt Fischer aan NUsport.

De Boer heeft Fischer alle vertrouwen gegeven. "Hij vertelde me dat ik gewoon mijn ding moest doe. Dat heb ik gedaan. Ik ben zo blij, heel fijn dit."

Begin dit seizoen kwam Fischer ook al in actie in het eerste elftal, maar dat was een minder groot succes. Zijn debuut in het eerste was tijdens de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. "Dat was een slechte wedstrijd," zo vertelt hij in AD Sportwereld.

"Ik was zenuwachtig. De Arena, een vol stadion. Ik was het niet gewend, maar daar heb ik veel van geleerd."

Daarna heeft De Boer ervoor gekozen om hem met de jeugd mee te laten spelen. Op zich niet gek, want de Deen is nog maar achttien jaar. Minuten moest Fischer maken, want op de bank leer je niets en kun je niet groeien.

Voor Fischer was dat moeilijk. "Je denkt dat je er al bent hè. Ik ben keihard gaan trainen, ook voor mezelf. En daardoor ben ik fysiek sterker geworden."

Fischer heeft ook nog wat gezegd voor de camera van AT5.

Reacties