Veltman viel tegen Kopenhagen nog geblesseerd uit. © Pro Shots / Stanley Gontha

Donderdag gingen we laat naar bed na het succes tegen Kopenhagen, vrijdag stonden we op met een heerlijke kater en morgen staat alweer de uitwedstrijd tegen Excelsior op het programma.

Ajax dit seizoen na Europees duel
Op de site van Excelsior zegt speler Hicham Faik dat Ajax het wel gewend is om twee wedstrijden in een week te spelen. Nu is daar op zich geen speld tussen te krijgen, maar spelen en winnen zijn niet hetzelfde. Ajax verspeelde dit seizoen namelijk al vier keer punten in de Eredivisie na een Europees duel. Drie van die wedstrijden waren, net als die van morgen, uit. 

We willen trouwens niemand bang maken, maar na Schalke-uit op 20 april volgt een uitwedstrijd bij PSV drie dagen later.

Verlies op kunstgras unicum
De geschiedenis leert ons dat Ajax slechts een keer verloor op kunstgras in eredivisieverband. Dat was tegen FC Dordrecht, tijdens de laatste wedstrijd van seizoen 2014/2015. Ajax behaalde in 33 eredivisiewedstrijden op kunstgras 82 punten, wat neerkomt op een percentage van 83%. Daarmee doet Ajax het op kunstgras beter dan Feyenoord, dat slechts een percentage van 54% kan overleggen. Feyenoord speelt in de resterende competitie overigens nog twee keer op kunstgras.

Tand en Veltman hersteld
De hierboven aangehaalde Faik verloor vorige week tijdens het duel met Heerenveen een stuk van zijn tand, maar kan tegen Ajax weer met een volledig gebit aantreden: zijn voortand werd namelijk keurig hersteld. Wel mist Exelsior Luigi Bruins, Henrico Drost en Arghus Bordignon.

Omdat Bosz verwacht dat de tegen FC Kopenhagen geblesseerd uitgevallen Veltman weer voldoende fit is om te spelen, is Ajax compleet.

Reacties