Anouk Hoogendijk nam dit seizoen afscheid met de dubbel. © Pro Shots

Vrijdag werd bekend gemaakt dat afzwaaiend voetbalster Anouk Hoogendijk deelneemt aan het achttiende seizoen van RTL-programma Expeditie Robinson. De voormalig middenvelder spreekt van een droom die uitkomt.

Op de Facebookpagina van het programma bracht Hoogendijk het nieuws zelf naar buiten door middel van een korte vlog. “Ik mag het eindelijk van de daken schreeuwen, en daar ben ik blij om. Het was zo moeilijk om het aan niemand te vertellen.”

Hoogendijk maakte na afgelopen seizoen een einde aan haar imposante voetbalcarrière waarin ze de clubkleuren van Saestum, Bristol Academy, Arsenal Ladies en Ajax verdedigde. Ook speelde ze 103 interlands voor het Nederlands Elftal en was ze onderdeel van het Oranje dat in 2009 de halve finale van het EK behaalde.

Gedurende het afgelopen seizoen gaf Hoogendijk al te kennen dit 2016/2017 haar laatste seizoen als voetbalster zou zijn. Zodoende beëindigde ze haar carrière in dienst van Ajax Vrouwen, waarmee ze allereerste dubbel in de clubgeschiedenis wist te bemachtigen.

Ter afsluiting van de vlog roept de voormalig international haar fans op: “Ga allemaal kijken in september, want het wordt een geweldig seizoen!

Reacties