Het gaat rap voor Viktor Fischer. In de voorbereiding van dit seizoen deed de Deen mee met het eerste elftal. Daarna keerde hij terug naar de jeugd. Hij moest minuten maken. Maar de afgelopen weken kwam Fischer met het team van Frank de Boer in actie in de beker, de competitie en zelfs de Champions League.

Vriend en voetballer
Zijn Deense collega Christian Eriksen weet hoe snel het kan gaan en wat het allemaal met zich meebrengt. De verwachtingen van het publiek kunnen soms groot zijn. Daarom geeft Eriksen graag advies aan Fischer: "Blijf met beide benen op de grond staan," zegt hij op ekstrabladet.dk.

"In het begin is alles mooi, maar het gaat erom dat je weet dat het ook de andere kant op kan gaan. Ik hoop dat hij dat weet," vertelt Eriksen.

Wat de twintigjarige Deen verder nog tegen de twee jaar jongere Fischer heeft gezegd, wil Eriksen niet verklappen. "Dat deel ik niet met de wereld, maar vertel ik alleen aan hem."

Andersom vertelt Fischer dat hij veel te danken heeft aan Eriksen. "In mijn tijd bij Ajax heeft hij me heel erg geholpen. Als vriend en als voetballer is hij fantastisch. Vanaf het begin was hij er voor me. En nu nog steeds."

Vanavond staan beide heren wellicht weer samen op het veld, maar dan met de Deense ploeg. Voor Fischer betekent dit zijn eerste oproep voor het nationale elftal. Denemarken speelt in Istanbul tegen Turije.

Reacties