Het gaat al een tijdje goed met Ajax en vele talenten dienen zich aan. Maar soms is het ook zaak talenten voor de club te behouden. De grote vraag is en blijft of Christian Eriksen volgend seizoen nog in Amsterdam speelt. De Deen doet zelf een beetje vaag.

Leeftijd
Het is geen geheim dat Ajax verder wil met Eriksen en hij heeft een aanbod gehad om zijn contract - dat momenteel loopt tot 2014 - open te breken en te verlengen. Het antwoord laat echter op zich wachten.

"Zoals altijd heb ik geen haast om te tekenen. Mijn zaakwaarnemer gaat op gesprek bij Ajax, maar ik heb geen idee wanneer," reageert Eriksen in gesprek met NUsport. "Ik heb nog niet gereageerd op het voorstel, gewoon rustig aan."

Frank de Boer zou het onverstandig vinden als Eriksen komende zomer vertrekt uit Amsterdam. "Als Christian nog twee jaar blijft, is hij 23 jaar oud. Dat is een mooie leeftijd voor een transfer. Chris is een slimme jongen. Hij neemt de tijd. We hopen dat-ie blijft, maar hij moet zelf beslissen."

Of Eriksen wil blijven, hangt niet alleen van zijn eigen perspectief af, vermoedt De Boer. "Speelt Ajax opnieuw Champions League, welke andere spelers willen vertrekken, hoe ziet de selectie er volgend seizoen uit? Van dat soort dingen hangt het af."

Naast Eriksen zijn Siem de Jong en Toby Alderweireld twee spelers die in hetzelfde schuitje zitten. Als er Ajacieden 'ongevraagd' vertrekken naar een grote buitenlandse club, behoren deze drie spelers tot de grootste kanshebbers.

Reacties