Wat in de volksmond allang zo was, wordt nu ook officieel. © De Brouwer

Hèhè, we kunnen het dossier sluiten. De Amsterdam Arena wordt definitief de Johan Cruijff Arena en wel met ingang van de start van seizoen 2018/2019. Het kostte ruim twee jaar gedoe, maar nu zijn alle plooien dan gladgestreken.

Het stadion van Ajax werd in de volksmond al een jaar of twee Johan Cruijff Arena genoemd en we zullen het thuisduel met Olympique Lyon (4-1) onthouden als eerste wedstrijd in het hernoemde stadion, maar het nieuwe naambordje komt pas in de zomer van 2018 op de gevel.

De diverse betrokken partijen – club, stadion en gemeente – kwamen een jaar geleden al een intentieverklaring overeen, maar diverse deadlines werden gemist en je kreeg soms het idee dat het nooit meer goed zou komen.

Die zorgen kunnen nu gelukkig overboord en ook al moeten we nog eventjes wachten tot het allemaal officieel in kannen en kruiken is, feit blijft dat Ajax straks voetbalt in de Johan Cruijff Arena. Na deze aankondiging is er echt geen weg meer terug.

We horen en zien vooralsnog niets over een mogelijke sponsornaam die ook nog eens aan de naamsverandering zou kunnen worden gekoppeld. Dat is best een beetje opvallend, omdat het lange tijd een van de mogelijke struikelblokken vormde.

Het logo van de Johan Cruijff Arena wordt 25 april onthuld. Dit is de dag waarop Cruijff zijn 71ste verjaardag zou vieren en ook de dag waarop de Cruyff Run wordt gelopen.

Reacties