Tussen het feesten door kijken we alvast naar de halve finales. © Pro Shots

Ja, heus het is waar: Ajax staat in de halve finales van de Europa League! Hoewel we nog vol in de roes van donderdagavond zitten, is het ook al tijd om vooruit te kijken. De kaartverkoop voor de thuiswedstrijd in de halve finales begint namelijk al zaterdag.

Dan zijn om 10.00 uur seizoenkaarthouders aan de beurt. Leden van Supportersvereniging Ajax kunnen vanaf dinsdag 10.00 uur proberen een kaartje te bemachtigen. Het is wel de vraag hoeveel er dan nog beschikbaar is. Ajax verwacht dat met de seizoenkaarthouders al een groot deel van de kaarten wordt verkocht.

Mocht je als lid van de Supportersvereniging dinsdag nou naast kaarten grijpen, is er mogelijk nog een tweede kans. “Zoals wel vaker komen er in een later stadium waarschijnlijk kaarten vrij. De UEFA kan bijvoorbeeld besluiten om minder kaarten af te nemen dan in eerste instantie is afgesproken. Mocht dat gebeuren dan hebben leden van de Supportersvereniging nog één dag voorrang op Ajacieden met een clubcard,” meldt Ajax.

Met alleen maar een ‘gewone’ clubcard lijkt het uitgesloten dat je kaarten kunt kopen voor de halve finales. Om die reden krijgen we ook veel vragen of je op tijd een barcode hebt als je nu nog lid wordt van SV Ajax. Helaas kunnen we geen garanties geven dat die barcode op tijd binnen is. Word je vandaag (vrijdag) lid, is je barcode wel op tijd binnen voor de tweede verkoopronde. Maar het is nog maar zeer de vraag hoeveel kaarten dan beschikbaar komen.

Het is nog niet duidelijk hoeveel kaarten je kunt kopen per (seizoen)clubcard.

Reacties