Younes zit deze zomer ook op de bank, maar dan voor de televisie. © De Brouwer

De verrassing is niet groot meer, maar het is nu wel definitief: Amin Younes blijft deze zomer thuis. De linksbuiten die nog altijd bij Ajax onder contract staat, is buiten de voorselectie voor het WK gelaten.

Een jaar geleden zag de wereld er voor Younes heel anders uit. Hij speelde met Ajax de finale van de Europea League, werd opgeroepen voor de Duitse selectie en maakte deel uit van de ploeg die de Confederations Cup won.

Daarna ging het mis. En goed ook. Younes was ontevreden dat Ajax hem geen transfer gunde, kampte met een knieblessure waar vraagtekens bij worden geplaatst en wilde niet invallen tijdens de slotfase van Ajax - sc Heerenveen.

Het nee schudden van Younes was zijn laatste actiebeeld in het shirt van Ajax. Het tenue van 'Die Mannschaft' droeg hij al een tijdje niet meer. Tussendoor was er ook nog onwijs gedoe over zijn transfer naar Napoli, die niet doorging en compleet afgeblazen lijkt.

Als je een halfjaar niet voetbalt en alleen maar voor gezeur zorgt, staat de bondscoach meestal niet om je te springen. Dat is inderdaad precies wat er nu gebeurt. Joachim Löw heeft Younes niet nodig en probeert zonder de linksbuiten in Rusland de wereldtitel te verdedigen.

Wat Younes betreft wachten we slechts nog op het bericht welk shirt hij volgend seizoen draagt, al lijkt het er allang op dat Ajax naast een transfersom grijpt voor de 24-jarige buitenspeler.

Reacties