In de thuiswedstrijd kwam Dolberg tot scoren. © Pro Shots

Vanavond begint voor Ajax en Heracles het eredivisieseizoen. Beide ploegen ontmoeten elkaar in het Polman Stadion te Almelo. Omdat een goede voorbereiding het halve werk is, hier drie dingen die je moet weten over Heracles Almelo - Ajax

Eredivisiedebuut Keizer
Sinds Ajax in het seizoen 2008/2009 onder de Marco van Basten de openingswedstrijd tegen Willem II verloor heeft elke nieuwe hoofdtrainer zijn eredivisiedebuut in winst om weten te zetten.

Kijkend naar de statistieken is er zeker kans op een goed resultaat: Heracles won namelijk sinds 21 februari 1965 niet meer van de Amsterdammers. Wel werd er zes keer gelijkgespeeld. Daar staat tegenover dat Heracles de laatste vier keer won in de eerste speelronde van een nieuw eredivisieseizoen.

Twee blessures bij Ajax
Marcel Keizer reist met een nagenoeg fitte selectie naar Almelo. Alleen Nobert Alblas (polsbreuk) en Daley Sinkgraven (knieklachten) kunnen hun ploeg niet helpen.

Overigens heeft Keizer aangegeven Younes rust te gunnen waar mogelijk, vanwege diens korte vakantie.

Matthijs de Ligt volwassen
Zaterdag zijn er twee jarigen te noteren in de selectie van Ajax: Klaas Jan Huntelaar (34) en Matthijs de Ligt (18). De wedstrijd tegen de Heracles zal voor De Ligt zodoende zijn eerste als volwassene zijn. Vorig jaar maakte hij als 16-jarige al zijn debuut in het betaald voetbal. Destijds speelde hij voor Jong Ajax tegen FC Emmen (1-1). 

Reacties