Er is nog altijd een kans dat Dolberg mee mag naar Rusland. © Pro Shots

Kasper Dolberg is opgenomen in de voorlopige WK-selectie van Denemarken. De twintigjarige spits van Ajax is hiermee in ieder geval een stapje dichter deelname aan het WK, al is er nog altijd niets zeker.

De eerste spits van Ajax beleefde een moeizaam seizoen, waarvan hij bovendien een groot deel moest missen vanwege een blessure aan zijn voet. Alles bij elkaar opgeteld was hij zo’n vier maanden uit de roulatie.

Dolberg kreeg de laatste weken steeds meer speeltijd en dat heeft voor nu het gewenste resultaat opgeleverd. Hij behoort tot de 35 spelers die namens Denemarken kans maken het land te vertegenwoordigen tijdens de eindronde in Rusland.

Ook Lasse Schöne staat op de lijst, maar dat is in feite geen enkele verrassing. De 31-jarige Schöne behoort tot de kern van vaste internationals en de verwachting is dat hij ook deel uitmaakt van de definitieve selectie van bondscoach Åge Hareide.

We komen nog meer bekende namen tegen bij de 35 van Denemarken. Je kunt hierbij natuurlijk denken aan Christian Eriksen, maar ook Nicolai Boilesen en Viktor Fischer beleven na een flinke dip in hun carrière weer betere tijden.

Denemarken maakt tijdens het WK deel uit van groep C en komt uit tegen Australië, Frankrijk en Peru.

Reacties