Een basisplaats lijkt voor Schöne iets te veel van het goede. © Pro Shots

De Deense Ajacieden en Hakim Ziyech kunnen met een goed gevoel over de voorbereiding afreizen naar Rusland. Het WK staat op het punt van beginnen en zowel de Denen als Marokkanen wisten de laatste oefenwedstrijd in winst om te zetten.

De Denen waren met 2-0 te sterk voor Mexico. Het was eventjes wachten op een doelpunt, zo'n 71 minuten, maar toen de weg eenmaal was gevonden, volgde er ook snel een tweede treffer. Toeval of niet, beide Ajacieden stonden op dat moment binnen de lijnen.

Kasper Dolberg mocht tijdens de rust invallen, Lasse Schöne meldde zich na een uurtje spelen binnen de lijnen. Het lijkt er niet op dat het duo van Ajax aanspraak maakt op een basisplaats wanneer het straks om het echie gaat, maar speeltijd moet zeker mogelijk zijn.

Ondertussen liet Ziyech zien waarom hij de grote spelmaker van Marokko is. Dankzij een scherp oog en een fraaie pass met buitenkantje voet, hielp hij zijn ploeg verrassen tijdens de doeltreffende aanval die vooraf ging aan de 0-1.

De 'Atlas Leeuwen' waren met 1-3 te sterk voor Estland en ook bij doelpunt nummer twee was Ziyech betrokken. De nummer tien van Ajax mocht aanleggen vanaf elf meter en deed was je van hem mag verwachten: raak schieten.

De openingswedstrijd van het WK is donderdag. Marokko komt vrijdag in actie tegen Iran, de Denen trappen zaterdag af tegen Peru.

Reacties