Frenkie ziet perspectief. © Pro Shots

Frenkie de Jong speelde vrijdag een geweldige wedstrijd met Jong Oranje (8-0), hetgeen hem complimenten van oud-voetballer en analist Arnold Bruggink opleverde. Volgens Bruggink móet De Jong spelen, bij Ajax of “ergens anders een half jaar”.

“Een speler die altijd vooruit denkt. Hij is een prachtige speler. Deze jongen moet voetballen”, zwijmelde de oud-voetballer van onder meer PSV bij rust. De complimenten maakten direct daarna plaats voor realisme. “Ik weet dat hij het heel graag bij Ajax wil, maar als Ajax hem zo lang buiten de basis houdt moet hij in de winterstop ergens anders een half jaar spelen. Dan neemt hij bijvoorbeeld Heerenveen op sleeptouw, bij wijze van.”

Direct na de wedstrijd speelde Fox Sports de bewierokingen door aan De Jong. “Mooi dat hij het zegt, ben ik blij mee. Maar ik wil gewoon bij Ajax in de basis spelen. Ik zie verhuren niet echt als een optie, laat me maar vanaf komend weekend alles bij Ajax spelen.”

Wel gaf het talent aan dat zijn geduld niet eeuwig is. “Als de situatie op een gegeven moment zo is dat ik geen perspectief meer zie bij Ajax dan moet ik misschien verder gaan kijken. Maar op dit moment is er nog genoeg perspectief en de club heeft veel vertrouwen in me.”

Reacties