De Boer won bij Palace aan het roer slechts een bekerwedstrijdje. © Pro Shots

Het avontuur van Frank de Boer in de Premier League heeft precies vier wedstrijden geduurd. De trainer is ontslagen door zijn werkgever Crystal Palace. Vier nederlagen achter elkaar, zonder ook maar een doelpunt te scoren, waren reden om in actie te komen.

Er werd van De Boer verwacht dat hij meer voetbal zou brengen in de selectie van Palace, maar die misse is volledig mislukt. Of je dat de kampioenenmaker van Ajax kwalijk kunt nemen, is overigens nog maar zeer de vraag.

De club uit Londen kende een slechte transferzomer en kwakkelde eind vorig seizoen al flink. Het is De Boer niet gelukt om een kentering tot stand te brengen. Omdat Palace vorig seizoen bijna te lang wachtte met het ontslag van Alan Pardew, is De Boer nu al aan de beurt.

Het nieuws werd daags na de nederlaag tegen Burnley (1-0) bevestigd, al was het in feite geen grote verrassing meer. Gek genoeg komt het vertrek van De Boer na het beste optreden tot dusver, nadat de trainer min of meer werd gedwongen over te schakelen naar 4-3-3.

Het ontslag van De Boer is goed voor een record. Geen hoofdtrainer met een vaste aanstelling hield het korter uit. Bij Internazionale hield het avontuur ook al op na 85 dagen, nu hield hij het slechts 77 dagen vol. Roy Hodgson wordt genoemd als mogelijke opvolger, waarbij Palace zeer zou terugkeren naar een Britse manager.

Het ontslag van De Boer kan ook wel eens een tegenvaller betekenen voor Jairo Riedewald. De overgang van Ajax naar Selhurst Park kan uiteraard niet los worden gezien van De Boers aanwezigheid.

Reacties