Klaassen juicht als supporter. Schitterend om te zien. © Pro Shots

Het zal even wennen worden, Davy Klaassen in een ander shirt dan dat van Ajax. Vanaf komend seizoen loopt hij in het blauw van Everton. Wat blijft zijn de herinneringen. Bijvoorbeeld aan zijn manier van juichen. Niemand juicht zo mooi als Klaassen. We verzamelden 2,5 jaar geleden een hoop juichplaten van hem. Die fotospecial hebben we nu uitgebreid met recent materiaal.

Toen schreven we dit:

De laatste seizoenen valt er bij Ajax genoeg te juichen. En er valt ons al een tijdje iets op. Het juichen van Davy Klaassen. Of beter gezegd: de beleving van Klaassen. Alsof er een Ajaxsupporter op het veld staat. Het is de hoogste tijd daar eens een fotospecial aan te wijden.

Het gebeurt in deze tijden van 'het moderne voetbal' niet vaak meer dat supporters zich kunnen identificeren met de spelers op het veld. Gelukkig komen er bij Ajax altijd volop spelers door uit eigen jeugd, dat scheelt alweer een beetje.

Het mooie is dat de jeugdopleiding ook spelers als Klaassen voortbrengt. De huidige nummer tien, een Ajaxspeler die het verdient om Ajacied te worden genoemd. Kleine Klaassen was geen fan van FC Barcelona, deelde hij laatst. Kleine Klaassen was gewoon voor Ajax. Hij wist niet beter.

Dat blijkt uit veel, ook op het veld. Bij een doelpunt vooral. Of Klaassen nou zelf scoort of niet, de kans is groot dat hij het meest uitbundig staat te juichen. Van allemaal. Alsof er toevallig een fan op het veld staat die een goal viert. Wij houden ervan. En we hopen dat er nog een tijdje van te kunnen genieten.

Blijf maar lekker juichen, Davy!

Hopelijk zien we Klaassen over een tijdje weer juichen in een Ajaxshirt. En anders komen we hem vast nog wel tegen op de tribune.

Reacties