Cassierra lijkt voorlopig toch echt veroordeeld tot Jong Ajax. © Pro Shots

Er is een opvallend dingetje aan de hand met de selectie voor het uitduel met Heracles Almelo. Ajax mag in de eredivisie meer dan achttien spelers meenemen. Dat doet de club ook. Nummer negentien Vaclav Cerny mag nu wel mee, Mateo Cassierra opnieuw niet.

Marcel Keizer deed rond het Europese treffen met OGC Nice geen beroep op Cerny, die toekeek vanaf de bank thuis en tribune van de Johan Cruijff Arena. Achttien spelers is bij de Uefa het maximale. De Tsjech komt nu in the picture, omdat de KNVB twaalf wissels toestaat.

Cerny kampte vorig seizoen met diverse blessures en hoewel hij de eerste maanden nog wel bij het eerste elftal zat, kwam hij toch vooral in actie in de Jupiler League. Datzelfde gold voor Mateo Cassierra, maar hij gaat niet mee naar het Polman Stadion.

Cassierra heeft de pech dat hij met Kasper Dolberg en nu ook Klaas Jan Huntelaar twee toppers voor zich heeft. Zijn vooruitzichten op speeltijd zijn dan ook niet zo best. Rond Cerny en Cassierra is vooralsnog echter geen sprake van verhuur, aldus Keizer.

“Ze mogen wat mij betreft zeker niet verhuurd worden, nee,” meldt de trainer tijdens het persgesprek voorafgaand aan Heracles - Ajax. “Het ligt er wel aan wat er de komende drie weken gebeurt.”

“Als er een speler bij komt, kan het voor een ander betekenen dat hij een andere positie krijgt. Cerny speelde vorig seizoen vooral bij Jong Ajax, maar zit zaterdag bij de selectie. En als Cerny bij de selectie zit, is dit een teken dat hij goed bezig is.”

Cassierra zit niet bij de groep voor Heracles-uit. Wat voor teken dat is, leren we wellicht in de komende drie weken.

Reacties