Ergens tussen de juichende Ajax Vrouwen zit Linda Bakker verstopt, na de 1-0 thuis. © Ajax Images

Vanavond spelen de Ajax Vrouwen de return tegen het Italiaanse Brescia. In stadio Mario Rigamonti wordt het volgens Ajacied Kelly Zeeman ’een hele dolle boel’, compleet met toneelspelende Italiaanse tegenstanders. De heenwedstrijd eindigde in 1-0.

Linda Bakker was op sportpark de Toekomst als invaller de enige doelpuntenmaakster. Op het digitale thuis van Ajax zei ze gisteren: “Ik denk dat ze morgen weer zo hard gaan spelen als in de heenwedstrijd. Het blijven tenslotte Italianen, ze provoceren altijd. De scheidsrechter van vorige week ging daar echt in mee. Ik hoop dat we nu een scheidsrechter hebben die meer zijn eigen keuzes maakt en niet zo beïnvloedbaar is.''

In haar tweede blog voor de club schrijft verdedigster Stefanie van der Gragt: “laat die Italianen maar komen.” Het wordt Hollandse nuchterheid tegenover Italiaanse emotie, verwacht de international. “Ze schreeuwen moord en brand bij een tikkie en proberen daarmee vrije trappen te forceren. Het kostte Marjolijn na 21 minuten al een rode kaart. Ze probeerde zich los te rukken van een Italiaanse en maakte daarbij een slaande beweging. Toen moesten we verder met 10 man." 

En ja, Zeeman weet dat het “een hele spannende pot wordt. Je weet dat het hier één dolle boel gaat worden. Met de Italiaanse fans en met de speelsters van Brescia, die misschien weer toneel gaan spelen. Je weet het niet. Dus je moet overal op voorbereid zijn. Als we als team op het veld staan en alles voor elkaar over hebben, kunnen we een mooi resultaat neerzetten.”

Alle reden dus om dit duel live te zien bij Ajax TV. De aftrap is om 20.30 uur.

Reacties