De bouw van het nieuwe home van boven bezien. © Ajax Life

Het duurde allemaal best lang, maar inmiddels is de bouw van het nieuwe supportershome al een aardig eind op streek. Dik drie jaar na de alles verwoestende brand die het oude home in de as legde. We maakten wat foto’s van de bouw.

Het nieuwe honk komt aan de zuidkant van het stadion, in de parkeergarage onder de Johan Cruijff Arena, tussen ingang H en M. Het nieuwe supportershome moet plaats bieden aan zo’n 900 supporters, voor wie een langgekoesterde wens uitkomt.

Navraag leert dat de bouw van het supportershome op schema ligt en dat is altijd prima nieuws om te kunnen melden. Op de foto’s hieronder kun je al een beetje zien hoe groot het nieuwe home ongeveer wordt en welk deel van de parking wordt opgeofferd.

Eerder lazen we in fanzine De Meersche Helden al dat het home vier in- en uitgangen krijgt en gemakkelijk bereikbaar wordt voor rolstoelen. In het home komen onder andere drie barren, een flinke rookruimte en een kantoor.

De ontmoetingsplek gaat op wedstrijddagen vier uur voor het begin van de wedstrijd open en na de wedstrijd is het home gesloten. Ajax wordt eigenaar van het home en de stichting bestuur supportershome de uiteindelijke huurder.

Bouwbedrijf Van den Engel uit Maarssen neemt de bouw van het home voor zijn rekening met begeleiding van NL Bouwmeesters. De wens is om het supportershome in de winterstop van seizoen 2018/2019 te kunnen openen, zo lazen we eerder op de website van Ajax.

Reacties