Bosz vindt de uitslag tegen Leipzig indrukwekkend. © Pro Shots

Peter Bosz was na afloop van de 5-1-zege op RB Leipzig uitermate tevreden met het optreden van zijn ploeg. Met name de eerste helft vond hij Ajax bizar goed spelen.

RB Leipzig kwam er zaterdag in Portugal tegen Ajax niet aan te pas. En dat terwijl de nummer twee van de Bundesliga toch nog met een aardig elftal op de proppen kwam. Goed, de topscorer Timo Werner was er niet bij, maar de wijze waarop Ajax de Duitsers overklasten was imponerend, vond ook Bosz.

“Deze uitslag is indrukwekkend,” zegt hij tegen onder meer Ajax Life. “Vooral over de eerste helft ben ik tevreden. Die was geweldig, bizar goed. En dat terwijl het veld niet eens zo goed was.”

De trainer zag Amin Younes uitblinken. De Duitse buitenspeler was niet te stoppen en had met drie doelpunten een belangrijk aandeel in de overwinning. Younes tankte zo het broodnodige vertrouwen. En dat was nodig, want in de eerste competitiehelft speelde de Duitser ongelukkig.

“Dat is heel lekker voor hem, maar los van zijn rendement vond ik dat hij heel sterk speelde,” zei Bosz. “Maar dat kan ik over alle spelers zeggen, ik pik er niet eentje specifiek uit. We speelden een heel goede wedstrijd, waren vast aan de bal, zetten goed agressief druk en vonden elkaar makkelijk.”

Reacties