Bosz en Van der Sar in betere tijden. © Pro Shots

Er komen steeds wat meer flarden naar buiten over het vertrek van Peter Bosz naar Borussia Dortmund. En daar word je niet meteen vrolijk van. "Ik heb maandelijks aangegeven dat er iets moest veranderen."

In het interview met NOS geeft Bosz aan dat hij eerst nog geen plannen had Ajax en Amsterdam te verlaten. “Ik had het hartstikke naar mijn zin bij Ajax en was graag gebleven. Mijn vertrek heeft niks met geld of de belangstelling van Dortmund te maken. Ook al willen mensen dat misschien niet geloven, toch is het echt zo.”

De reden voor vertrek worden niet expliciet genoemd in het interview, maar het is al tijden bekend dat Bosz een andere invulling van de technische staf voor ogen had. Er was meer onvrede. “Ik zou sowieso gestopt zijn bij Ajax. Ik heb in januari bij Edwin van der Sar aangegeven dat ik op deze manier niet door wilde gaan.”

“Daarna heb ik maandelijks aangegeven dat er iets moest veranderen en in de week voor Dortmund kwam nog eens. Ik heb Van der Sar heel duidelijk gezegd hoe ik erover dacht. Dan is het aan de club om daar iets mee te doen, maar dat gebeurde niet.”

Er is (nog) geen reactie gekomen van Ajax op het interview met Bosz bij de NOS. Ook niet na wederhoor door de omroep zelf.

Reacties