Peter Bosz verwacht dat Ajax een zware dobber aan RB Leipzig zal hebben. © Pro Shots

Peter Bosz verwacht morgen een pittig oefenduel tegen Red Bull Leipzig. De nummer twee in de Bundesliga speelt het pressievoetbal waar de Ajaxtrainer zelf zo van gecharmeerd is.

Al in een vroeg stadium gaf Peter Bosz bij teammanager Tjerk Smeets aan dat hij in de winterstop tegen een sterke opponent wilde oefenen. Toen vervolgens de naam van Red Bull Leipzig uit de koker zag rollen, reageerde hij opgetogen. “Ik ben erg blij met deze tegenstander. Het zal voor ons echt een pittige wedstrijd worden. Ze spelen altijd volle bak.”

Omdat de Duitsers pas drie dagen in trainingskamp zitten, zal de pressieploeg alleen in de eerste helft in zijn sterkste opstelling spelen, zo bleek uit telefonisch overleg tussen Bosz en sportief directeur Ralf Rangnick. Bosz liet op zijn beurt tijdens de vrijdagse persmiddag weten dat hij tegen Excelsior en Red Bull Leipzig zoveel mogelijk spelers negentig minuten in actie wil laten komen. Beide wedstrijden in het stadion van FC Ferreiras zijn overigens hier live te volgen.

'Als je ziet wat hij voor elkaar heeft gekregen, inspireert dat enorm'

De Duitser is een fervent aanhanger van de Cruijff-filosofie en heeft de bijnaam ‘voetbalprofessor’. “Ik heb heel veel respect voor hem. Hij zat bij Red Bull Salzburg toen ze van Ajax wonnen en was daarvoor succesvol met Hoffenheim. De man heeft iets bijzonders. Ik hoop hem even te spreken. Als je ziet wat hij voor elkaar heeft gekregen, inspireert dat enorm.”

Reacties