Nicolai Boilesen voetbalde in 2012 welgeteld 27 minuten in het eerste elftal van Ajax. De Deen is nog altijd op de weg terug van een slepende hamstringblessure. Boilesen heeft eind november een trainingsprogramma gehad van een Zweedse professor.

Goede hoop
De linksback traint al een tijdje met de groep mee, maar slaat de partijen over. Hij traint wel op explosiviteit, maar gecontroleerd. "Ineens achter iemand aan sprinten is toch wat anders. Ik hoop dat na de winterstop wel te kunnen," vertelt Boilesen in een monoloog in de nieuwste papieren versie van Ajax Life.

Boilesen heeft in totaal vijf terugslagen gehad. De laatste keer, eind oktober, werd duidelijk dat er iets moest veranderen, want het ging telkens mis als hij weer wilde gaan meedoen aan partijvormen. Toen kwam de professor in beeld.

"Die professor heeft hele goede hoop, hij zegt dat het goed komt. Het probleem is dat een van mijn spieren in mijn hamstring niet goed werkt, waardoor de andere spieren dat moeten compenseren," legt Boilesen uit.

"Dat lukt niet op de zwakke plekken, vlak bij de pezen. Die ene spier moet wakker worden. Het is gelukkig geen zenuwprobleem. Ik heb nu een programma met twintig oefeningen, waardoor die spier weer moet gaan meewerken."

Het plan was dat Boilesen met Jong Ajax op trainingskamp zou gaan, maar de trip naar Griekenland gaat niet door vanwege organisatorische problemen. Omdat het weer in Nederland goed is, traint Jong Ajax in aanloop naar de tweede seizoenshelft gewoon op De Toekomst, bevestigt de persafdeling tegenover Ajax Life.

Het is de bedoeling verschillende oefenwedstrijden te spelen. Voor maandag 14 januari staat Jong Ajax - Telstar op het programma.

Reacties