Hij staat pas sinds kort op het lijstje vrijetrappennemers, en Derk Boerrigter hoopt met stip te stijgen na zijn treffer tegen VVV-Venlo. De rechtsbuiten opende in de Amsterdam Arena de score uit een vrije trap, vlak na rust. "Ik hoop dat ik nu wat hoger op het lijstje kom te staan."

Salto's
Na zijn treffer gingen beide armen zijwaarts, en Boerrigter keek omhoog. Van buiten leek hij rustig, maar van binnen schreeuwde hij het uit, meldde hij na het duel.

"Ik was ontzettend blij. De een rent dan het hele veld over en maakt drie salto's, ik ben zo niet. Maar in mezelf schreeuwde ik wel. Ik stond vrij lang droog, had dit seizoen nog niet gescoord. Er is wel een last van mijn schouder gevallen."

Boerrigter kent een moeizaam seizoen, na zijn lange rugblessure. De afgelopen wedstrijden begon hij als rechtsbuiten, waar hij vorig seizoen juist belangrijk voor Ajax was vanaf links. "Het is wennen, is net iets anders allemaal, maar het gaat wel beter," analyseerde Boerrigter zijn eigen spel als rechtsbuiten.

"Maar vandaag was het moeilijk. VVV speelde compact, ik speelde tegen twee of drie man. Ik kreeg niet veel ballen, en kon er ook weinig mee. Verschrikkelijk."

Kans
En dus was het niet eens zo gek dat de openingstreffer uit een standaardsituatie moest komen. Boerrigter zag in de eerste helft Christian Eriksen een vrije trap net naast schieten, waar Siem de Jong in zijn poging in de muur van VVV-spelers schoot. Boerrigter wist daarna dat zijn kans ook was gekomen.

"Ik sta sinds kort op het lijstje nemers. Op de training oefenden Christian, Siem en ook Viktor Fischer en Lasse Schøne vaak. Ik ging ook meedoen, en schoot ook wel redelijk wat ballen binnen. Ik hoop dat ik nu nog hoger op het lijstje kom te staan."

Na afloop kreeg hij de complimenten van trainer Frank de Boer. "Hij zei nog in de rust dat ik moest zorgen de bal de juiste snelheid mee te geven als ik een vrije trap zou nemen. Na afloop zei hij dat ik dat goed had gedaan."

Reacties