Zo zien we Westermann ook nog eens voetballen in Ajaxshirt. © Pro Shots

Als je Peter Bosz vraagt naar zijn opstelling, antwoordt hij standaard dat hij die nog niet aan de spelers heeft verteld. En dat hij dus niets verklapt. Rond zijn wissels is de trainer vaak een stuk openhartiger, behalve als Justin Kluivert snel weer naar de kant moet.

Het was niet de schuld van Kluivert dat zijn invalbeurt slechts dertien minuten duurde. De rechtsvoor werd het tweede slachtoffer van de rode kaart die aan Kenny Tete werd uitgedeeld. De technische staf vond drie man achterin een te groot risico.

Dan blijven er drie opties over, als je het middenveld intact wilt laten: Amin Younes naar de kant halen, Dolberg wisselen of Kluivert terugroepen. Dat laatste gebeurde, maar het precieze waarom blijft ook na het uitduel met Legia Warschau (0-0) een vraagteken.

“Het is lullig voor die jongen, maar wij moeten met tien man de wedstrijd tot een goed einde brengen. Ik vond het het beste om hem eraf te halen. Omdat Justin... We hebben er zo onze redenen voor. Die kan ik wel delen, maar dat doe ik niet,” aldus Bosz bij RTL7.

De trainer van Ajax was bij Fox Sports al net zo zuinig met zijn woorden. “Die keuzes maken we, daar zijn we voor. Dat zijn keuzes die we maken. Waarom ik het niet uitleg? Dan ga ik dingen zeggen die ik daarna weer aan mijn spelers moet uitleggen.”

Overigens is het misschien beter als Bosz even met Kluivert gaat zitten. De jongeling begreep er niets van waarom hij zo snel weer naar de kant moest en maakte bij zijn eerste stappen buiten de lijnen ook een gebaar van: huh, waarom?!

Buiten dat zorgt het ontbreken van uitleg van Bosz nu alleen maar voor discussie. Als Younes bijvoorbeeld beter is in het in positie lopen dan Kluivert, zeker als er nog maar tien spelers op het veld staan, is dat een meer dan valide argument.

Reacties