Helaas, voorlopig geen Bandé in het shirt van Ajax. © Pro Shots

De foto's beloofden al niet veel goeds en die vrees is helaas bewaarheid. Hassane Bandé is tijdens een oefenpotje met Jong Ajax zwaar geblesseerd geraakt. De aankoop brak zijn kuitbeen en scheurde ook de binnenband van zijn enkel. Hij is tot en met de winterstop uitgeschakeld.

De tweede garnituur van Ajax ging met 3-5 onderuit tegen Jong Anderlecht, maar dat is niet wat er wordt onthouden van het potje op de zonnige vrijdagmiddag. Het gips om zijn been zal Bandé nog wel een tijdje herinneren aan de trap die hij kreeg.

De negentienjarige buitenspeler verruilde deze zomer KV Mechelen voor Ajax, maar grote kans dat hij geduld moet hebben tot kalenderjaar 2019 voordat hij zijn debuut kan maken. Bandé wordt op korte termijn geopereerd en zal de komende tijd moeten revalideren.

De grote vraag is of de blessure van Bandé voor Ajax reden is om de transfermarkt op te gaan. De Burkinees werd juist gehaald omdat er behoefte was aan extra keuze op de flanken, maar door de extra optie kan nu dus een streep.

Helaas voor Bandé blijft de teller voor hem voorlopig staan op zes optredens tijdens oefenpotjes, waarin hij eenmaal trefzeker was.

Reacties