Neres heeft nog een contract bij Ajax tot medio 2021. © Pro Shots

David Neres groeide afgelopen seizoen uit tot een van de uitblinkers bij Ajax en dat is niet onopgemerkt gebleven. AS Roma heeft zich officieel gemeld bij de club, maar Marc Overmars houdt de deur potdicht.

Justin Kluivert vertrok deze zomer al voor een slordige 17 miljoen euro naar AS Roma en de Italianen lijken nog niet uitgewinkeld bij Ajax. Romadirecteur Monchi zou alles in werk stellen om Neres nog voor het sluiten van de transferwindow weg te kapen, zo lezen we in De Telegraaf.

De wakkere krant weet dat Roma zich officieel bij Ajax heeft gemeld, met een bod van maar liefst 40 miljoen euro. Dat zijn behoorlijke bedragen, maar directeur spelersbeleid Overmars stelt dat Neres niet te koop is.

Het is niet de eerste keer deze transferperiode dat de naam van Neres voorbij komt. Overmars zou eerder al een bod van 28 miljoen euro uit de Bundesliga naast zich neer hebben gelegd. De identiteit van de Duitse club is niet officieel bekend, maar er wordt serieus vermoed dat het bod van Borussia Dortmund afkomstig was.

De telefoon van Overmars zal deze zomer ongetwijfeld nog een paar keer overgaan, want er wordt van alle kanten getrokken aan de Ajaxspelers. Overmars belooft echter zijn telefoon niet op te nemen. “We willen deze selectie bij elkaar houden. Alleen voor Hakim Ziyech staat de deur nog op een kier.”

Reacties