Het veld ligt er dit seizoen prima bij, naar wij dachten. © Ajax Images

Halverwege het seizoen staat de Amsterdam Arena op de elfde plaats in de veldencompetitie van de VVCS. Het veld van De Toekomst doet het met een derde plaats een stuk beter in dezelfde competitie, maar dan voor eerstedivisieclubs.

De Arena stond drie maanden geleden nog twee plekken hoger. Toen kreeg het veld een 3,7 op een schaal van 5. Nu blijft de Arena steken op een 3,5. NEC krijgt als enige eredivisieploeg met echt gras een minder hoog cijfer (3,3) dan de Arena. De Kuip staat eerste met een 4,8.

Na elke wedstrijd geeft de aanvoerder van de uitspelende ploeg door aan de VVCS wat hij van het veld vindt. Volgens de spelersvakbond is een 4 heel goed, dus we hoeven niet in paniek te raken van de 3,5 die de Arena krijgt.

Het cijfer is ook nog altijd hoger dan het eindcijfer van vorig seizoen. Toen kreeg het stadion van Ajax slechts een 3,12. Sindsdien is er wel het een en ander veranderd, zo bestaat het veld tegenwoordig voor tien procent uit kunstgras.

Het grasteam van De Toekomst heeft de zaken nog beter voor elkaar. Met een 4 staat het veld waar Jong Ajax op speelt op de derde plaats. Het cijfer is wel iets lager dan eerder dit seizoen (4,4). Jong FC Utrecht staat in de Jupiler League eerste met een 4,57, NAC krijgt een 4,4 en staat tweede.

De hoge klassering van De Toekomst is nog eens zo verrassend. Want Jong Ajax is een van de zes (!) teams met een echt grasveld. Kunstgras wordt over het algemeen slechter beoordeeld door de aanvoerders.

Klik hier voor de tussenstand in de eredivisie. De stand van de eerstedivisievelden staat hier.

Reacties