Met een beetje mazzel hangt in juli het bordje 'uitverkocht' aan de deur. © Sjoerd Tullenaar

De teller van blinde passe-partouts voor twee Europese thuisduels is de teller van ruim 20.000 gepasseerd. Dat is best een prima score, zo middenin het niemandsland tussen het oude en het nieuwe seizoen.

De kaartverkoop is nu zo'n dag of vijf aan de gang en al ruim 20.000 Ajacieden zijn deze zomer van plan om twee keer naar de Johan Cruijff Arena af te reizen en Ajax aan te moedigen. De club kan alle steun gebruiken in de jacht op een ticket voor een van de twee Europese toernooien.

De tegenstander is onbekend, de datum staat nog niet vast en we weten niet of de tweede wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de Champions League of Europa League... Toch is het stadion al bijna half gevuld. Aangezien de verkoop tot ergens eind juli loopt, gaan wij alvast uit van een goed bezette Arena.

Als Ajax het eerste tweeluik – het treft Paok Saloniki of Sturm Graz – winnend afsluit, is het zeker van plaatsing voor een groepsfase. Later moet blijken of het Champions League wordt of dat de club terechtkomt in het vangnet van de Europa League. Dit onderstreept nog maar eens het belang van die eerste voorronde.

We weten allemaal hoe mooi Europese avondjes in de Arena kunnen zijn en hopen van harte dat we er in het nieuwe seizoen weer een aantal meemaken. Als jij dit nu net zo goed hoopt, koop dan ook een kaartje en kom Ajax aanmoedigen. Hopelijk kunnen we direct de eerste stap zetten op weg naar een mooi seizoen.

Reacties