Matthijs is van plan om nog jaren bij Ajax te voetballen. © Pro Shots

De zaakwaarnemer van de zaterdag jarige Matthijs de Ligt, Barry Hulshoff, voert serieuze gesprekken met Ajax over een contractverlenging tot 2021. Hulshoff verwacht dat beide partijen er uit gaan komen. Het huidige contract van de verdediger loopt tot juni 2019.

Oud-Ajacied Hulshoff geeft in aan dat het financiële plaatje een akkoord nog in de weg staat. "Qua financiën is er nog een klein gaatje, maar als Ajax een beetje zijn best doet, komen we daar wel uit.”  Rondom de nieuwe verbintenis van de centrumverdediger lijkt ook het sportieve plaatje van belang te zijn. Hulshoff: “Hij wil weten wat het sportieve perspectief is. Van hemzelf, maar ook van het elftal. Hoe ziet de selectie er de komende jaren uit?”

"Mijn insteek is niet alleen bij Ajax te blijven, maar hier de komende jaren te voetballen,” reageert het 18-jarige talent in De Telegraaf. Naar eigen zeggen wil hij pas een transfer maken op het moment dat hij tot de top van de eredivisie behoort.

De Ligt, die zaterdag 18 werd, maakte vorig jaar op 8 augustus zijn debuut in het betaald voetbal. Destijds speelde hij voor Jong Ajax een competitiewedstrijd tegen FC Emmen. Sindsdien ging het hard: in september debuteerde hij tijdens een bekerwedstrijd in het grote Ajax en wist direct te scoren. Op 25 maart debuteerde hij op ongelukkige wijze in Oranje. Sindsdien volgde er nog een interland. 

Het interview met De Ligt in De Telegraaf is te lezen achter de betaalmuur van Blendle.

Reacties