Doelpunten zijn belangrijk en Salmi opende de score. © Ajax Images

Ajax Vrouwen heeft ook de tweede wedstrijd in de voorronde van de Champions League gewonnen. Dit keer werd Linfield Ladies met 2-0 verslagen. Benno Nihom ligt met zijn ploeg op koers voor een ticket voor het hoofdtoernooi, maar is er nog niet.

Er werden ook tijdens het tweede groepsduel in Belfast voldoende kansen gecreëerd door Ajax Vrouwen, maar in de afronding miste wat scherpte. Er is nog een kansje dat het doelsaldo beslissend wordt, dus hopelijk heeft dit geen gevolgen.

Iina Salmi gaf in de eerste helft het goede voorbeeld en wist in het Seaview Stadium puur op wilskracht de bal over de doellijn te krijgen. Diverse gemiste kansen en een kwartier rust later was het Vanity Lewerissa die mooi werd vrijgespeeld en de bal raak poeierde.

De wedstrijd was beslist, de eindstand nog onduidelijk. De ruimte winst op Wexford (4-1) werd gevolgd door een wat zuinige overwinning (2-0) op Linfield. Keepster Marieke Ubachs droeg ook haar steentje bij, door een penalty onschadelijk te maken.

De enig overgebleven concurrent van Ajax Vrouwen komt vrijdagavond in actie. Het gaat om Thór/KA uit IJsland. Afhankelijk van het resultaat van Thór weet Ajax Vrouwen welk resultaat nodig is in het onderlinge, afsluitende groepsduel.

De vier ploegen spelen een halve groepsfase, zoals we die kennen van EK’s en WK’s. De groepswinnaar plaatst zich sowieso voor het hoofdtoernooi. Vorig seizoen slaagde Ajax Vrouwen hierin, waarna het in de eerste ronde werd uitgeschakeld door Brescia.

Of het opnieuw lukt om het hoofdtoernooi te bereiken, weten we maandag de 13 augustus.

Reacties