Ajax Vrouwen meldt zich weer aan kop van de eredivisie. © Ajax Images

Ajax Vrouwen heeft een prima zondag achter de rug. De regerend kampioen was op De Toekomst met 2-1 te sterk voor sc Heerenveen en is weer koploper. Vijf van de zeven wedstrijden werden in winst omgezet.

Bijkomend goed nieuws is dat Marjolijn van den Bighelaar het net weer wist te vinden. De spits van Ajax Vrouwen wachtte tot dusver op haar eerste doelpunt van het seizoen, maar halverwege november is het dan eindelijk zo ver.

Davina Philtjens maakte er uit een afstandsschot ook nog eens 2-0 van en hoewel er meer dan genoeg kansen waren, lukte het niet om een grote uitslag te noteren. Sterker nog, na een foute inspeelpass van keepster Lize Kop kwamen de Friezen terug in de wedstrijd.

Dat was best opmerkelijk, aangezien Heerenveen met elf speelsters al weinig had in te brengen en tegen die tijd slechts nog een tiental vormde. Een verwijdering was de sanctie voor het neerhalen van de doorgebroken Toni Payne.

Na de aansluitingstreffer kwam Ajax Vrouwen niet meer in de problemen, wel ging het door met missen van kansen. Gelukkig bleef dit zonder gevolgen en is Ajax Vrouwen weer koploper. De ploeg staat in punten weliswaar gelijk met FC Twente, maar speelde een wedstrijd minder.

Reacties